nedeľa 12. júla 2015

Demi Lovato diskografia

Demetria Devonne 'Demi' Lovato Hart
(20. augusta 1992) 

Narodenie: Texas, USA 
V priemysle: od roku 2002 
Žáner: Pop Rock 

Inšpirácia: Madonna, Britney Spears, Avril Lavigne, Kelly Clarkson, Hilary Duff, Lindsay Lohan, Ashlee Simpson 

Demetria Devonne Lovato Hart je herečka a popová speváčka / skladateľka. Bola známa pre jej úlohu ako Mitchie Torres v Disney Channel Original Movie, Camp Rock, kde si zahrala po boku skupiny Jonas Brothers. Demi Lovato začala hrať vo veku 6 rokov, keď sa po prvý krát predstavila v r. 2002 na Barney & Friends ako Angela. V rovnakej dobe, u Lovato bola zistená aj jej hudobná kvalita, a tiež sa objavila v epizóde Prison Break, Split Ends a Just Jordan. 

 V januári 2007 sa objavila v "mini-sérii" Disney Channel vyzvaná na 5 minút, zatiaľ čo v Bell Rings ako Charlotte Adams ktorý bol prepustený do verejnosti 26. augusta 2007. Jej veľký štart ku sláve bola rola v Disney Channel Originálny film s názvom Camp Rock, ktorý bol prepustený 20. júna 2008 v Spojených štátoch. Je tiež speváčka. S hrou na gitaru začala už vo svojich 10-tich rokoch. 

Skupina Jonas Brothers tiež napísala niekoľko piesní pre ich debutový album v spolupráci s Demi, tiež otvorili koncerty svojho turné Jonas Brothers Burnin' Up na ktorom Demi hosťovala. Bol to ten istý, ktorý musela známa speváčka opustiť kvôli problémom s poruchami príjmu potravy.

Demi Lovato vydala svoj tretí album s názvom Unbroken v roku 2011. Z albumu sa predalo vyše 96 000 kópií v jeho prvom týždni a debutoval u čísla štyri na vývesnej tabuli 200. Ako prvý singel nového albumu bola prepustená pieseň Skyscraper.V máji 2013 vydala svoj štvrtý album s názvom Demi. Propagačný singel bol Heart Attack. A druhý singel sa zaoberal milostným príbehom, Made in the USA. 

Demi bola v Teen Choice Awards 2013, kde predstavovala novú pieseň, v spolupráci s Nick Jonas na bicích.Spevák sa tiež podieľal na soundtracku The Mortal Instruments: City of Bones a nová pieseň niesla názov Heart by Heart. Navyše, on bol zodpovedný za zvukový sprievod nového Disney animovaného filmu Frozen s motívom Let It Go.

Hlas
Demi má plný lyrický sopránový hlas. Má hlasový rozsah troch oktáv a poltón. Nick Levine z Digital Spy komentoval jej spev z albumu Don't Forget a povedal, že je určite silnejšia speváčka než Jonasovci a že v skutočnosti sú jej plnohodnotné vokálne vystúpenia stále pôsobivé. Becky Brain z Idolator napísala, že Demi má zabijacký hlas prvej triedy, ktorý sa dá dobre využiť. Podľa Sophie Schillaci z The Hollywood Reporter, má hlas, ktorý môže umlčať aj najtvrdších kritikov a má v sebe niečo, čo nie je často nájdené medzi jej rovesníkmi. Na adresu Deminho druhého albumu Here We Go Again, Jeff Miers z The Buffalo News napísal: „Narozdiel od veľa Disney rovesníkov Demi vie naozaj spievať a nepotrebuje maskovať akýkoľvek nedostatok prirodzenej schopnosti.“

Pri práci s Demi na jej treťom štúdiovom albume Unbroken, Ryan Tedder z One Republic vyhlásil: „Demi ma svojim hlasom vyhodila von z vody! Nemal som tušenie, aký má dobrý hlas. Je jedna z najlepších spevákov, s ktorými som kedy pracoval. Doslova... Myslím si, že je speváčka na úrovni Kelly Clarkson. A Kelly má sadu píšťaliek.“ Tedder tiež komentoval ich spoločnú prácu na piesni "Neon Lights" z jej štvrtého albumu: „Ona má v populárnej hudbe jeden z najväčších rozsahov, možno najvyššiu plnosť hlasu, s ktorým som kedy pracoval.“ Tamsyn Wilce z Alter The Press takto okomentovala jej vokály z albumu Demi: „To len ukazuje, aké silné má hlasivky a aj pri práci s rôznymi štýlmi s nimi môže kompletne pracovať.“ V súhrne pre Neon Lights Tour, Mike Wass z Idolator povedal: „Nepotrebuješ žiarivé rozptýlenie, keď môžeš spievať ako Demi a spojiť sa s davom na takej emocionálnej úrovni.“

V súhrne pre Demi World tour, Marielle Wakim z Los Angeles Magazine takto okomentovala Demin spev: „To dievča vie spievať. Zahoď svoj strach z toho, že ťa budú súdiť ľudia z Facebooku a zo Spotify jej diskografie, pretože ty sa budeš smiať naposledy, keď sa päť rokov (pravdepodobne skôr) vyhrá Grammy.. Na 22-ročnú speváčku je to úžasný hlasový rozsah.“

     
        Don't forget
      
    Here we go Again

          Unbroken
        
                             Demi


Don't forget (2008)
1. “La La Land”
2. “Get Back”
3. “Trainwreck”
4. “Party”
5. “On the Line” (featuring Jonas Brothers)
6. “Don’t Forget”
7. “Gonna Get Caught”
8. “Two Worlds Collide”
9. “The Middle”
10. “Until You’re Mine”
11. “Believe in Me”

Here We Go Again (2009)

1. “Here We Go Again”
2. “Solo”
3. “U Got Nothin’ on Me”
5. “Quiet”
6. “Catch Me”
7. “Every Time You Lie”
8. “Got Dynamite”
9. “Stop the World”
10. “World of Chances”
11. “Remember December”
12. “Everything You’re Not”
13. “Gift of a Friend” (Bonus track)
14. “So Far, So Great” (Bonus track)

Unbroken (2011)

1. “All Night Long” (featuring Missy Elliott and Timbaland)
2. “Who’s That Boy” (featuring Dev)
3. “You’re My Only Shorty” (featuring Iyaz)
4. “Together” (featuring Jason Derülo)
5. “Lightweight”
6. “Unbroken”
7. “Fix a Heart”
8. “Hold Up”
9. “Mistake”
10. “Give Your Heart a Break”
11. “Skyscraper”
12. “In Real Life”
13. “My Love Is Like a Star”
14. “For the Love of a Daughter”
15. “Skyscraper (Wizz Dumb Remix)”

DEMI (2013)

1. “Heart Attack”
2. “Made in the USA”
3. “Without the Love”
4. “Neon Lights”
5. “Two Pieces”
6. “Nightingale”
7. “In Case”
8. “Really Don’t Care” (featuring Cher Lloyd)
9. “Fire Starter”
10. “Something That We’re Not”
11. “Never Been Hurt”
12. “Shouldn’t Come Back”
13. “Warrior”

Demi Lovato • životopis



»Krátke bio
Demetria Devonne „Demi“ Lovato je americká speváčka  a herečka. Je známa pre svoje role Mitchie Torres vo filme z Disney Channel Camp Rock a Sonny Munroe v seriáli Disney Channel Sonny vo veľkom svete.

Okrem herectva  sa venuje tiež spevu a dňa 23. septembra 2008 vydala svoj debutový album Don't Forget. Album sa umiestnil na druhom mieste  v hitparáde Billboard 200 a v prvý týžden predaja bolo predané na 89 tisíc albumov. Svoje druhé album, Here We Go Again, vydala dňa 21. júla 2009. Album debutovalo na mieste číslo 1 na Billboard 200 a v prvom  týždni sa predalo viac ako  108 000 kopií.


»Detstvo:
Narodila sa v Albuquerque Texas dňe 20. augusta 1992. Jej rodičia sú Patrick Lovato a Dianna Hart de la Garza. Je mexicko-irsko-italského pôvodu. Má staršiu sestru Dallas Lovato a mladšiu sestru Madison de la Garza. Jej matka bola  roztlieskavačkou a country speváčkou, jej otec sa presťahoval do Nového Mexika po ich svatbe v roku 1994. V televízí sa prvý krát objavila v seriáli Barney & Friends, kde si zahrala postavu Angely. Tu  sa tiež zoznámila so svojou najlepšou kamarátkou Selenou Gomezovou. Je tiež dobrá pianistka, gitaristka a skladateľka. Ďalším seriálom, v ktorom účinkovala v roku 2006, je seriál Útek z väzenia. Tu si zahrala 14 ročnú  Danielle. Potom nasledoval seriál As The Bell Rings a Just Jordan. V apríli 2009 získala diplom strednej školy, a to vďaka  domácemu učeniu. Na klavír sa učí hrať od siedmich rokov.

 
Demi v Barney & Friends.

»Kariéra:
2007 - 2008: Hudebné začiatky
Pred hocijakou  piesnou , ktorú Demi vydala, Demi publikovala niekoľko básní, vrátane piesne „Shadow“, ktorá sa  objavila v televíznom seriáli As The Bell Rings. Demi tiež zaspievala „That's How You Know“ od Amy Adams z filmu Enchanted, ktorá je z albumu Disneymania 6 a ktorá bola prepustená 20. mája 2008. V lete v  roku 2008 Demi vystupovala na svojom prvom turné, Demi Live! Warm Up Tour, v rámci prípravy na vydanie jej debutového albumu a Burnin 'Up Tour s Jonas Brothers. Najviac ju asi preslávil film Camp Rock, kde si zahrala hlavnú postavu Mitchie Torres so skupinou Jonas Brothers. Soundtrack k filmu Camp Rock bol prepustený  v júni 2008. Demi naspievala štyri skladby za zvukového doprovodu, vrátane  „This is me“, duet s Joem Jonasem. Demi vystupovala ako predskokan na turné Jonas Brothers, Burnin' Up Tour, od júla do septembra 2008. Niekoľko koncertov z turné bolo natočených a slúžilo pre zábery 3D filmu z koncertu Jonas Brothers – Jonas Brothers: 3D Concert Experience, ktorý vyšiel 27. februára 2009. Demi tam vystupovala v jedinej skladbe, „This is me“ s Joe Jonas.


»2008 - 2009: Albumy Don't Forget and Here We Go Again
23. septembra 2008, Demi vydala svoj debutový  sólový  album, Don't Forget. Demi v rozhovore povedala, že album bol nahraný za deseť dní. Album predbehol singel „Get Back“, ktorý bol prepustený v auguste  2008. V decembri 2008 vydala svoj druhý singel z albumu, „La La Land“. V marci 2009, vydala svoj tretí singel „Don't Forget“, ktorý sa stal jej najúspešnejším sólovým singlom v tej dobe. V roku 2009 nahrala pesničku „One and the Same“ k filmu Program na ochranu princezien, ktorú s ňou naspievala Selena Gomezová. Na začiatku roku 2009 oznámila, že sa vydáva na Summer Tour 2009, kvôli podpore svojeho druhého albumu, ktoré chcela vydať v lete v  roku 2009. Turné začalo 21. júna 2009 v Hartfordu, Connecticut a dospelo k záveru 24. augusta 2009 v Manchesteru, New Hampshire. Jej druhý štúdiový  album, Here We Go Again, bol vydaný  21. júla 2009. Album debutoval na 1. mieste v hitparáde Billboard 200 s 108 000 predanými  doskamy v prvom týždni. Pred vydaním album, Demi opísala záznamy zvukou ako odklon od jejho predchádzajúceho albumu, povedala : „Bude to mať odlišný zvuk, takže dúfajme, že to pôjde aj preto dobre. Spievam hlavne rock, ale tentokrát chcem, aby sa urobilo viacej piesní od Johna Mayera. Dúfajme, že môžem písať s ľudmi, ako je on.“ Album sa viacej inšpiroval akustickou hudbou ako jej debutovým pop rockom-ovplyvnený zvuk.

»2010 - súčastnosť: Osobné boje a tretí štúdiový album Unbroken 
30. marca 2010, oznámila svoje juhoamerické turné preto svoje oficiálne stránky Myspace. To bolo jej prvé medzinárodné turné .Bolo zahájené 23. mája 2010 v Santiagu de Chile,Chile a skončilo dňa 28. mája 2010 v São Paulu, Brazílie. Dňa 27. apríla 2010, Jonas Brothers oznámili, že na ich turné „Jonas Brothers Live In Concert Tour“, vystúpi Demi ako špeciálný hosť. Behom turné navštívili niekoľko miest v Severnej Amerike a Južnej Amerike. Cesta začala 7. Augusta 2010 v Tinley Parku, Illinois a skončila 13.novembra 2010 v Buenos Aires, Argentina. Avšak, Demi opustila turné 30. Oktobra 2010, s cieľom vstúpiť  do liečebného zariadenia k liečbe fyzických a emocionálnych problémov.

Demi tiež uviedla v júli 2010, že práca na jej treťom albume začala. Jej nový album s názvom Unbroken, vyšiel 20. Septembra 2011. Popisuje ho ako „trochu viac popový“ „viacej R&B,“ a „oduševnelejší.“ Povedala: „Má iný zvuk, takže som naozaj nadšená to sledovať, ako to dopadne. Inšpirujú ma Keri Hilson a Rihanna. Tiež som napísala polovicu španielskej piesne. Ukázal sa ako naozaj neuveriteľný, takže dúfajme že moji fanúšikovia to budú tiež milovať.“ Po jej liečebnom pobyte jej prejevil záujem o spoluprácu americký rapper a producent Timbaland. 26. júna 2011 Demi potvrdila, že pracuje na duete s producentom. Timbalandov mladší brat Sebastián jej údajne pomôže s piesňou. Prvý singel z jej tretieho štúdiového albumu nesie názov Skyscraper a premiéru mal 12. júla 2011. V oktobri 2011 vznikli povesti o randení Demi a Wilmera Valderrama, ktoré začali kolovať vtedy, ked  boli spolu videní na Halloweenskom večierku ako sa držia za ruky. 2. Novembra boli znovu spolu videní na nenaaranžovanej fotografii, ktorá potvrdzuje, že spolu boli vo vzťahu.

»Dobročinnosti a aktivity:
Demi je zapojená do viacerých filantropických aktivít. Podieľa sa na organizácí „Disney's Friends for Change,“ ktorá presadzuje „ekologicko-priaťelské chovanie.“ Demi, Selena, Miley a Jonas Brothers nahrali song „Send It On,“ pieseň z tejto charity, ktorá slúžila ako ústredná pieseň pre túto organizáciu v roku 2009. Pieseň debutovala v hitparáde Billboard Hot 100, kde sa umiestnila na dvadsiatom mieste.
Organizácia „Disney's Friends for Change“ poslala všetky svoje výnosy z piesne „Send It On“ ekologicky zameraným charitatívnim organizáciam, patriacim do organizácie „Disney Worldwide Conservation Fund.“ O rok neskôr nahrala Demi s Joem Jonasem novú pieseň s názvom „Make a Wave,“ druhý charitatívny singel, v súčastnej dobe slúžiaci
ako ústredný song pre organizáciu „Disney's Friends for Change.“ Demi tiež podporuje organizáciu „A Day Made Better.“ Ďalšiu organizáciu, ktorú Demi podporuje, sú:

    DonateMyDress.org
    Kids Wish Network
    Love Our Children USA
    St. Jude Children's Research Hospital
    City of Hope
    Love is Louder


»Image a osobný život:
V rozhovore s Ellen DeGeneres Demi priznala, že v siedmej triede prechádzala bolestnými skúsenostiami so šikanou. Týranie bolo tak hrozné, že jedného dňa, v záchvate strachu, požiadala svoju matku, aby jej poskytla domáce vyučovanie. Napísala pieseň „Pre lásku dcéry“ o svojom nevlastnom otcovi. Demi je kresťanka a modlí sa s kapelou pred vystúpením. Odvtedy, čo sa prvý krát spoznali Demi a Selena na niekoľko rokov predošlom konkurze Barney & Friends, zaslali video blog na YouTube v marci 2008. Miley Cyrus a jej priateľky Mandy Jiroux, nahrali parodiu na toto video, ktoré zaujalo pozornosť médií. Správy zahrňovali teoriu, že Demi a Selenu by mohla nahradiť Miley Cyrus. Situáciu objasnila Selena tým, že povedala , že tam nebol žiadny spor. 






















V roku 2010, na svoje osemnáste narodeniny, Demi kúpila svojej rodine dom vo stredomorskom štýle v Los Angeles. : Povedala: „Darovať tento darček  mojej rodine keď som mala narodeniny, bol ten nejlepší darček.“ Potom dodala: „Je v ňom skoro všetko, čo si len dokážete predstaviť. Je to veľmi krásny a útulný dom. To milujem.“ Demi už raz kúpila svojej rodine dom v Toluca Lake, v Los Angeles, ktorý stál 1,88 milionov dolárov. Ona dom kúpila, ked mala 16 rokov. Lovato je vegetariánka. Bola poctená čestným veľvyslanectvom školstva, odcenením od americkej spoločnosti American Partnership for Eosinophilic Disorders. Je tiež fanúšikom heavy metalu, ako sú skupiny Maylene a Sons of Disaster, Abigail Williams, The Devil Wears Prada, a Job for a Cowboy.

»Centrum pre liečbu obmedzených:
Dňa 1. Novembra 2010, Demi oznámila, že odišla z turné Jonas Brothers behom uplynulého víkendu, aby mohla vstúpiť do liečebného centra a vyhľedať lekárske ošetrenie na emocionálne a fyzické problémy. Demi uviedla, že ľutuje, že nemohla dokončiť svoje turné, ale teší sa späť do práce v blízkej budúcnosti.
Deň po oznámení, hovorcová spoločnosť  Disney povedla ľudom, že spoločnosť Disney podporuje rozhodnutie Demi. Hovorca Demi poprel pretrvávajúce špekulácie médií, že by liečba Demi bola pre zneužívanie návykových látok. Iné zdroje uviedli, že išla na rehabilitáciu kvôli poruchám príjmu potravy a rezaniu na paži a iným druhom vecí.
Dňa 28. januára 2011 bolo ohlásené, že Demi ukončila hospitalizáciu na rehabilitačnom zariadení a vráti sa domov do Los Angeles, kde bude i nadalej navštevovať lekára, aby jej pomohli pracovať na otázkach týkajúcich sa liečby. Dňa 8. marca 2011 bolo zverejnené exkluzívne video, v ktorom Demi podakovala svojim fanúšikom za podporu behom toho, čo ona popísala ako „najtemnejšiu dobu môjho života“, a rovno uviedla, že bola nadšená vrátiť sa späť do práce. Demi poskytla jej prvý post-rehabilitačný rozhovor pre hlásateľku ABC, Robin Roberts, ktorý bol vysielaný 22. apríla 2011. Behom rozhovoru Demi potvrdila, že jej liečba bola kvôli bulímií a sebapoškodzovaniu. Demi tiež uviedla, že incident medzi ňou a Alex Welch prišiel potom, ako mala „veľmi nezdravý vzťah k jedlu“.


»Vzťahy:
V roku 2009 Demi chodila krátko s bývalým gytaristom Metro Station, Tracem Cyrusuem. V roku 2010 začala chodiť s Joem Jonasem , s ktorým sa spoznala pri natáčaní filmu Camp Rock  v roku 2007. 24. mája 2010 potvrdila cez svoj oficiálni Twitter , že už spolu niesú. V rozhovoru s US Weekly, Joe Jonas  povedal: „Vedeli sme, že ísť do našeho milostného vzťahu nemusí byť jednoduché. Uvedomujem si, že po našom spoločne strávenom čase mám pocit, že sa starám oveľa viac o naše priateľstvo právě teraz. Bola to moja voľba sa rozísť, ale mám ju rád ako kamarátku. Bola tu pre mňa, ked som ju potreboval. I nadalej budem jej priateľ a budem tu pre ňu.“

V marci 2012 stanica MTV vysielala špeciálny dokument Stay Strong, ktorý dokumentuje Demiin život počas liečenia a od začiatku jej kariéry. V apríli 2012 začala Demi pracovať na svojom štvrtom štúdiovom albume. V auguste 2012 sa stala Demi porotkyňou druhej rady amerického X faktoru s platom 1 milión dolárov. Demi dostala na starosť kategórii teenegrov, ktorí sa nedostali ani do Top 5 ako posledná zostala Cece Frey, ktorá sa umiestnila na 6 mieste. V marci potvrdila, že sa stane porotkyňou tretieho radu, tým sa jej plat rapídne navýšil. 24. decembra 2012 vydala Demi hudobné video Angles Among US, ktorý bol venovaný obetiam základnej školy Sandy Hook, kde bola masová prestrelka. 24. februára 2013 vydala Demi svoj ​​prvý singel Heart Attack z jej štvrtého albumu. Tento song bol veľmi pozitívne hodnotený, bol pochválený za jeho elektropopová prvky s akustickou formou basgitary a bubnov. Prvý týždeň táto pieseň debutovala v Billboard Hot 100 na čísle 12 s predajom viac 250.000 kópií. 

10. mája 2013 Demi vydala svoj štvrtý štúdiový album Demi. Tento album bol hodnotený kladne aj keď nie veľmi. Niektorí vyhlásili, že je to veľmi dobrá ochutnávka popu, elektropopu a R&B a ďalší vyhlásili, že je chudobnejší ako jej predchádzajúce albumy. Tento album debutoval na Billboard Hot 200 na 3. mieste s predajom 110.000 kusov.












ZDROJ: OSOBNOSTI.CZ, AKTUALITY.SK