nedeľa 12. júla 2015

Demi Lovato diskografia

Demetria Devonne 'Demi' Lovato Hart
(20. augusta 1992) 

Narodenie: Texas, USA 
V priemysle: od roku 2002 
Žáner: Pop Rock 

Inšpirácia: Madonna, Britney Spears, Avril Lavigne, Kelly Clarkson, Hilary Duff, Lindsay Lohan, Ashlee Simpson 

Demetria Devonne Lovato Hart je herečka a popová speváčka / skladateľka. Bola známa pre jej úlohu ako Mitchie Torres v Disney Channel Original Movie, Camp Rock, kde si zahrala po boku skupiny Jonas Brothers. Demi Lovato začala hrať vo veku 6 rokov, keď sa po prvý krát predstavila v r. 2002 na Barney & Friends ako Angela. V rovnakej dobe, u Lovato bola zistená aj jej hudobná kvalita, a tiež sa objavila v epizóde Prison Break, Split Ends a Just Jordan. 

 V januári 2007 sa objavila v "mini-sérii" Disney Channel vyzvaná na 5 minút, zatiaľ čo v Bell Rings ako Charlotte Adams ktorý bol prepustený do verejnosti 26. augusta 2007. Jej veľký štart ku sláve bola rola v Disney Channel Originálny film s názvom Camp Rock, ktorý bol prepustený 20. júna 2008 v Spojených štátoch. Je tiež speváčka. S hrou na gitaru začala už vo svojich 10-tich rokoch. 

Skupina Jonas Brothers tiež napísala niekoľko piesní pre ich debutový album v spolupráci s Demi, tiež otvorili koncerty svojho turné Jonas Brothers Burnin' Up na ktorom Demi hosťovala. Bol to ten istý, ktorý musela známa speváčka opustiť kvôli problémom s poruchami príjmu potravy.

Demi Lovato vydala svoj tretí album s názvom Unbroken v roku 2011. Z albumu sa predalo vyše 96 000 kópií v jeho prvom týždni a debutoval u čísla štyri na vývesnej tabuli 200. Ako prvý singel nového albumu bola prepustená pieseň Skyscraper.V máji 2013 vydala svoj štvrtý album s názvom Demi. Propagačný singel bol Heart Attack. A druhý singel sa zaoberal milostným príbehom, Made in the USA. 

Demi bola v Teen Choice Awards 2013, kde predstavovala novú pieseň, v spolupráci s Nick Jonas na bicích.Spevák sa tiež podieľal na soundtracku The Mortal Instruments: City of Bones a nová pieseň niesla názov Heart by Heart. Navyše, on bol zodpovedný za zvukový sprievod nového Disney animovaného filmu Frozen s motívom Let It Go.

Hlas
Demi má plný lyrický sopránový hlas. Má hlasový rozsah troch oktáv a poltón. Nick Levine z Digital Spy komentoval jej spev z albumu Don't Forget a povedal, že je určite silnejšia speváčka než Jonasovci a že v skutočnosti sú jej plnohodnotné vokálne vystúpenia stále pôsobivé. Becky Brain z Idolator napísala, že Demi má zabijacký hlas prvej triedy, ktorý sa dá dobre využiť. Podľa Sophie Schillaci z The Hollywood Reporter, má hlas, ktorý môže umlčať aj najtvrdších kritikov a má v sebe niečo, čo nie je často nájdené medzi jej rovesníkmi. Na adresu Deminho druhého albumu Here We Go Again, Jeff Miers z The Buffalo News napísal: „Narozdiel od veľa Disney rovesníkov Demi vie naozaj spievať a nepotrebuje maskovať akýkoľvek nedostatok prirodzenej schopnosti.“

Pri práci s Demi na jej treťom štúdiovom albume Unbroken, Ryan Tedder z One Republic vyhlásil: „Demi ma svojim hlasom vyhodila von z vody! Nemal som tušenie, aký má dobrý hlas. Je jedna z najlepších spevákov, s ktorými som kedy pracoval. Doslova... Myslím si, že je speváčka na úrovni Kelly Clarkson. A Kelly má sadu píšťaliek.“ Tedder tiež komentoval ich spoločnú prácu na piesni "Neon Lights" z jej štvrtého albumu: „Ona má v populárnej hudbe jeden z najväčších rozsahov, možno najvyššiu plnosť hlasu, s ktorým som kedy pracoval.“ Tamsyn Wilce z Alter The Press takto okomentovala jej vokály z albumu Demi: „To len ukazuje, aké silné má hlasivky a aj pri práci s rôznymi štýlmi s nimi môže kompletne pracovať.“ V súhrne pre Neon Lights Tour, Mike Wass z Idolator povedal: „Nepotrebuješ žiarivé rozptýlenie, keď môžeš spievať ako Demi a spojiť sa s davom na takej emocionálnej úrovni.“

V súhrne pre Demi World tour, Marielle Wakim z Los Angeles Magazine takto okomentovala Demin spev: „To dievča vie spievať. Zahoď svoj strach z toho, že ťa budú súdiť ľudia z Facebooku a zo Spotify jej diskografie, pretože ty sa budeš smiať naposledy, keď sa päť rokov (pravdepodobne skôr) vyhrá Grammy.. Na 22-ročnú speváčku je to úžasný hlasový rozsah.“

     
        Don't forget
      
    Here we go Again

          Unbroken
        
                             Demi


Don't forget (2008)
1. “La La Land”
2. “Get Back”
3. “Trainwreck”
4. “Party”
5. “On the Line” (featuring Jonas Brothers)
6. “Don’t Forget”
7. “Gonna Get Caught”
8. “Two Worlds Collide”
9. “The Middle”
10. “Until You’re Mine”
11. “Believe in Me”

Here We Go Again (2009)

1. “Here We Go Again”
2. “Solo”
3. “U Got Nothin’ on Me”
5. “Quiet”
6. “Catch Me”
7. “Every Time You Lie”
8. “Got Dynamite”
9. “Stop the World”
10. “World of Chances”
11. “Remember December”
12. “Everything You’re Not”
13. “Gift of a Friend” (Bonus track)
14. “So Far, So Great” (Bonus track)

Unbroken (2011)

1. “All Night Long” (featuring Missy Elliott and Timbaland)
2. “Who’s That Boy” (featuring Dev)
3. “You’re My Only Shorty” (featuring Iyaz)
4. “Together” (featuring Jason Derülo)
5. “Lightweight”
6. “Unbroken”
7. “Fix a Heart”
8. “Hold Up”
9. “Mistake”
10. “Give Your Heart a Break”
11. “Skyscraper”
12. “In Real Life”
13. “My Love Is Like a Star”
14. “For the Love of a Daughter”
15. “Skyscraper (Wizz Dumb Remix)”

DEMI (2013)

1. “Heart Attack”
2. “Made in the USA”
3. “Without the Love”
4. “Neon Lights”
5. “Two Pieces”
6. “Nightingale”
7. “In Case”
8. “Really Don’t Care” (featuring Cher Lloyd)
9. “Fire Starter”
10. “Something That We’re Not”
11. “Never Been Hurt”
12. “Shouldn’t Come Back”
13. “Warrior”

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára